Som fødselsterapeut (Doula) understøtter den gravide med behandlinger, råd og vejledning både før, under og efter fødslen.

Jeg kan hjælpe med rådgivning, behandling og planlægning af din fødsel, være med til selve fødslen hvis det ønskes, og efterfølgende hjælpe med alt det der måtte være af spørgsmål, rådgivning og evt. behandle dig og dit nyfødte barn.

Det er også vigtigt at huske den anden partner i forløbet, som har lige så meget brug for at vide hvad der skal ske, eller hvordan vedkommende bedst muligt kan støtte før, under og efter en fødsel.

Hvis der er tale om en solofødsel uden partner, vil jeg være ekstra meget tilstede og opmærksom på hvordan hele forløbet bliver bedst muligt for både mor og barn.

Mit store moderhjerte banker for de små nye liv, og de nybagte mødre. Derfor faldt det mig helt naturligt, at jeg skulle tage denne uddannelse som Fødselsterapeut (Doula). At være moder for moderen, og rådgive den anden partner, som ofte kan være helt på bar bund, er nogle vigtige fokuspunkter.

Det jeg kan tilbyde, er et forløb hvor vi gennemgår den fødende og dennes partner’s ønsker og forventninger. Jeg kan fortælle lidt om hvad man skal være forberedt på. Jeg lytter til den kommende partner og dens forventninger, og sammen skaber vi en model for hvordan den kommende fødsel bliver den bedste oplevelse.

Jeg kan tilbyde Meyermetoden, som er en smertelindrende metode der ofte bruges under en fødsel. Jeg kan tilbyde rebozo som er en mexikansk massageform, der kan hjælpe barnet på plads før fødsel, den kan stimulere smerter og få veer til at stige eller aftage. Jeg kan tilbyde bindevævsmassage, som kan fjerne spændinger og væske i hele proppen, og sidst men ikke mindst kan jeg tilbyde ALT massage inden og efter fødslen, som kan fjerne spændinger, uro og stress.

Om det ønskes at jeg er med til selve fødslen, er helt op til det fødende par, og det kan besluttet helt op til fødslen. Jeg kan være i nærheden, jeg kan være tilstede og jeg kan helt undlades.

Under fødslen vil jeg være familiens forlænget arm. Jeg vil have fokus på de ting der er ønsket hjemmefra, og jeg vil kunne hjælpe til at I får en god fødsel. Jeg kan under fødslen tilbyde akrupressur, samt afspænding behandling med Meyer metoden, som er en smerte lindrende metode. Jeg kan også hjælpe til at få veererne i gang, eller få dem til at sænke farten.

Efter fødslen kan jeg komme og tilse familien. Jeg kan igen behandle med Rebozo- , ALT- og nu også med organmassage. Den nybagte moders organer har været op en hård rejse, og trænger til at komme i balance igen. Det kan også være at det lille nye familie medlem, har brug for lidt hjælp med maven. Kolik og direkte organmassage til en nyfødt udøver jeg først efter 5-6 uge.

 

FAKTA:

Forskning har vist, at der ved fødselsterapeut/doula støttede fødsler ses:

  • Færre kejsersnit
  • Mindre brug af sugekop
  • Mindre medicinsk smertelindring og vestimulerende drop.

Der ud over har man fundet, at:

  • Fødslerne varer i signifikant kortere tid.
  • Nogle mødre, der føder med fødselsterapeuter/doulaer, oplever fødslen som mindre smertefuld end kvinder, der ikke havde en fødselsterapeut/doula med.

Meyermetoden:

Meyermetoden og Meyermind er udviklet at Heidi Meyer Vallentin.

Som Heidi selv skriver om metoden:

At give liv er på en og samme tid det mest naturlige og det mest fremmedgørende, vi ved. Meyermetoden handler om at forstå fødslens natur, give mestringen tilbage til kvinden og uddanne partneren til fødselshjælper. Det er MEYERMETODENs mission: at styrke kommende forældre gennem viden, forståelse og samhørighed. Fordi det skaber de bedste betingelser for det nye liv, der sættes i verden. Det er nemlig ikke kun et barn, der fødes, men også en mor og en far og en hel familie.

Læs mere om metoden på Heidis egen hjemmeside https://meyermetoden.dk

Læs også om de andre behandlinger jeg tilbyder på følgende sider.

https://moniescare.dk/kranio-sakral-terapi/

https://moniescare.dk/behandlinger/bindevaevsmassage/

https://moniescare.dk/a-l-t-behandling/

https://moniescare.dk/organmassage/